"Het begin van een mooi leven!"

Jullie persoonlijke situatie staat centraal in onze werkwijze!

"Het begin van een mooi leven!"

Jullie persoonlijke situatie staat centraal in onze werkwijze!

"Het begin van een mooi leven!"

Jullie persoonlijke situatie staat centraal in onze werkwijze!

"Het begin van een mooi leven!"

Jullie persoonlijke situatie staat centraal in onze werkwijze!

 

Laulalicious - Ovenschotel met gehaktballetjes

Mama “to be” maandag – Ovenschotel met gehaktballetjes!

Ovenschotels, I love them… Ik denk dat ik maar een apart kopje ga maken
op LauLalicious. Ik blijf het een geweldige uitvinding vinden. Daarbij zijn ze
voor de kraamverzorgsters van kraamcentrum Echt en omstreken super makkelijk.
Ze kunnen deze maken wanneer ze tijd hebben en het gezin kan zelf bepalen
wanneer ze eten. Maar ook voor de drukke moeders onder ons, 1 dag van te voren
maken en de volgende dag geen afwas en fornuis schoon te maken. Ideaal!

Deze ovenschotel is met gehaktballetjes. Altijd een feest toch? Zeker voor de kinderen.
Joyce en Milan zijn er gek op. Ze hoeven er niet veel op te kauwen en het is geen droog
vlees (als ze ergens een hekel aan hebben…). Bij deze dus een heerlijk recept voor een
ovenschotel met bloemkool en gehaktballetjes. Smakelijk!

Bloemkool ovenschotel met gehaktballetjes en kaassaus
Ingrediënten voor 4-5 personen:

500 gram rundergehakt
1 grote bloemkool
400 g snijbonen
600 g voorgekookte krieltjes
30 gram roomboter
30 gram bloem
350 ml melk
100 g geraspte oude kaas
2 el gebroken rozemarijn
1 ei
1 el paprikapoeder
4 el paneermeel
1 teentje knoflook geperst

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Kruid het gehakt met de rozemarijn, paprikapoeder en knoflook. Breng op smaak met peper en zout.
3. Doe het ei en paneermeel erbij. Goed mengen en er kleine balletjes van draaien.
​4. Bak deze even aan zodat ze mooi rondom bruin zijn. Ze hoeven niet gaar te zijn.
   Ze garen door in de oven.
5. Bak in dezelfde pan de krieltjes mooi bruin.
6. Snij in de tussentijd de bloemkool in kleine roosjes.
7. Kook de snijbonen en bloemkool 5 minuutjes. Giet deze af en laat goed uitlekken.
8. Smelt de boter in een pannetje en voeg de bloem toe. Roer met een garde door.
9. Laat de bloem op laag vuur een minuut meegaren.
​10. Voeg er de melk bij en blijf goed roeren zodat je geen klontertjes krijgt en er een mooie saus ontstaat.
11. Doe er de kaas bij en laat deze in de saus smelten. Breng op smaak met peper en zout.
12. Meng nu de groenten met de gehaktballetjes en doe dit in een ovenschaal.

En dan smullen maar!

http://laulalicious.nl/mama-to-be-maandag-ovenschotel-met-gehaktballetjes/