Kraamzorg

De beste start willen wij bieden aan jullie! Daarbij is ons doel jullie een onvergetelijke en onbezorgde kraamtijd bezorgen. Voor ons is iedere geboorte uniek. Onze kraamverzorgende zal bij de 1e dag dat er wordt gestart met onze zorg, altijd in overleg afstemmen met jullie, wat de wensen zijn en welke verwachtingen jullie hebben. Tijdens het intake gesprek wat rond de 30 weken van de zwangerschap zal plaats vinden komt dit ook aan bod.

Kraamzorg is normaal gesproken 8 dagen, wanneer er medische noodzakelijke zorg nodig is, kan dit verlengt worden. De kraamverzorgende is 8 dagen lang jullie steun en toeverlaat en gaat jullie leren hoe jullie kindje verzorgt moet worden. Ze biedt hulp bij borstvoeding of laat zien hoe de flesvoeding gemaakt dient te worden. Ook controleren we het kindje en mama dagelijks. Verder zorgen we dat er huishoudelijke taken bijgehouden worden, het bezoek verzorgt wordt, en kan er gekookt worden.  Bij borstvoeding heb je normaal gesproken recht op 49 uur verdeeld over 8 dagen, en bij flesvoeding 45 uur. Wij werken met het landelijk indicatie protocol.

 


Kwaliteit
Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel, dit is aantoonbaar door onze behaalde certificaten en keurmerken. Wij zijn in het bezit van een HKZ certificaat, WHO/ Unicef Borstvoedingscertificaat, Calibris erkenning, plus AL onze kraamverzorgende staan ingeschreven bij het kenniscentrum voor kraamverzorgende. Bij dit kenniscentrum wordt er bijgehouden hoeveel uren iedere kraamverzorgende aan scholing heeft gevolgd. Zo hou je een mooi en aantoonbaar scholingsplan, en blijven alle medewerkers up to date. Iedereen heeft bij ons een geldig EHBO diploma voor kinderen, en volgt jaarlijks de cursus acute verloskunde. Onze hoge gestelde kwaliteitseisen leveren mooie scores op bij de uitvraag van de zorgverzekeraars waar wij enorm trots op zijn:

 


Werkgebied
Wij leveren overal in Limburg kraamzorg, maar ook buiten deze regio is het mogelijk om kraamzorg van ons te ontvangen. Informeer bij ons wat de mogelijkheden zijn.


Kraamzorg in het buitenland
Kraamzorg is uniek en echt iets Nederlands. Wij zijn echter van mening dat iedereen een goede start moet krijgen en bieden daarom ook kraamzorg in het buitenland aan. Waar je ook woont. Dus België of Amerika niets is ons te ver. De zorgkosten zijn de kosten voor de kraamzorg plus de inschrijfkosten. In Nederland worden deze kosten vergoedt door de zorgverzekeraar, in het buitenland hangt dit dus wel af van je zorgverzekering.

Als je een verzekering hebt bij een Nederlandse zorgverzekeraar krijg je de kosten vergoedt. Bij buitenlandse zorgverzekeringen is kraamzorg nog onbekend. De kosten worden hier vaak niet vergoedt. Raadpleeg de zorgverzekering of ze de kosten willen vergoeden. Ook kun je wanneer je in het buitenland woont een beroep doen op je werkgever of die van je partner voor de vergoeding van deze kosten. Vaak willen Nederlandse en buitenlandse werkgevers best iets bijdragen.  De kosten bestaan uit de zorgkosten en persoonlijke kosten voor de kraamverzorgende.

Dit is overigens niet van toepassing wanneer jullie in een grens gebied wonen bij Limburg. Onder persoonlijke kosten verstaan wij: de reiskosten/ ticket, reistijdvergoeding, en overnachtingskosten.
Uiteraard is het bij ons ook mogelijk om de kosten zelf te betalen. Zie dit ook vooral als een goede start en begin van een mooi en nieuw leven samen!

 Borstvoeding
De beste start voor jullie kindje is borstvoeding. Wij zijn Ardo steunpunt en staan 24/7 klaar voor jullie met hulp die nodig is bij borstvoeding gedurende de kraamweek. Ook geven wij voorlichtingsavonden die alleen over borstvoeding gaan. Wij zijn een WHO/ Unicef gecertificeerd Kraamcentrum. Zorgverzekering (dekking) bij zwangerschap en bevalling - Zorgwijzer. Wij werken volgens de 10 vuistregels

 

Naast de ondersteuning van de kraamverzorgenden kun je bij vragen over borstvoeding een beroep doen op onze borstvoeding coaches Babette en Maril. 

Zij helpen graag met al je vragen en problemen rondom de borstvoeding. Indien nodig komt zij ook bij jullie thuis in de kraamweek. 

 

Daarbij hebben wij een eigen lactatiekundige Véronique Peters, zij kan bij problemen in het kraambed bij jullie langskomen of je kan een telefonisch consult aanvragen via 0475-851318. Check of je hiervoor verzekerd bent: https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/lactatiekundige

Tijdens de kraamweek mogen jullie van ons de kolf gratis lenen en verkopen wij diverse borstvoeding hulpmiddelen vanuit ons kantoor in Echt. 

 

Tip: Ga na de informatie avond “borstvoeding geven” in het Laurentius ziekenhuis te Roermond in de zwangerschap, zo ben je al goed voorbereid op wat je kunt verwachten in de eerste periode met borstvoeding na de bevalling.

Via de volgende link vind je de datums van de info avonden over borstvoeding:

https://www.laurentiusziekenhuisroermond.nl/over-laurentius/activiteite…

 


Wist je dat er in Limburg verschillende borstvoedingscafe`s zijn?
https://www.facebook.com/Mamacafemaastricht
Het borstvoeding café van Weert is iedere woensdag van 10:00-12:00 uur. De bijeenkomsten zijn kosteloos en vrij toegankelijk.
 

Vraag vrijblijvend meer informatie aan

Wij zullen zo snel mogelijk een reactie geven.

De persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact. Lees de privacyverklaring voor meer informatie.
https://www.babytaal.nl/
https://www.geboortezorgacademie.nl/
https://www.hkz.nl/iso-9001-makkelijker-dan-hkz/
https://bogeboortezorg.nl/
https://www.s-bb.nl/
https://www.natuurlijkekraamzorg.eu/