Elk gezin, elk mens, elke baby is anders.

Jouw wensen, jouw persoonlijke gezinssituatie staan bij Kraamcentrum Echt e.o. altijd centraal.

Daarom zijn 4 kraamverzorgsters binnen ons team opgeleid voor de opleiding Natuurlijke Kraamzorg. Bij Natuurlijke kraamzorg staat de samenhang tussen lichaam, ziel en geest centraal. Het is gebaseerd op ideëen van Rudolf Steiner (1861-1925), grondlegger van de antroposofie. Zijn opvattingen van de elementenleer, zelf-opvoeding en zuivere waarneming vormen de basis. Met behulp van deze inzichten verfijnt de zorg voor moeder en kind.

 

Wat kan een kraamverzorgende Natuurlijke kraamzorg voor jullie betekenen?


Een kraamverzorgende die de opleiding Natuurlijke kraamzorg heeft gevolgd, begeleidt en ondersteunt jou bij de dagelijkse zorg voor jou en jouw baby. Zij kent het belang van rust en regelmaat, goede voeding en een verzorgd huishouden. De kraamverzorgende zal de andere kinderen betrekken bij haar werkzaamheden en bij de baby. Ze kan de andere kinderen helpen bij het opnieuw vinden van de plek in het gezin. Dit alles zoals jij wenst en in de sfeer van rust en warmte!

Bevalling
Een natuurlijke geboorte wordt bevorderd door een sfeer van vertrouwen, rust en liefdevolle toewijding. Deze rust, stilte en liefdevolle bejegening combineert de kraamverzorgende met professionele en doelgerichte handelingen indien nodig.

Zorg voor jou en jouw baby
Bij de verzorging van jou als kraamvrouw zijn rust en persoonlijke aandacht belangrijke elementen voor herstel. De kraamverzorgende Natuurlijke kraamzorg van Kraamcentrum Echt e.o. ondersteunt deze rust specifiek door middel van:

 

  • Haar vermogen zich professioneel en dienstbaar op te stellen
  • Gericht voedingsadvies. Zij kan diverse theeën en gerechten voor u maken.
  • Aandacht voor het individuele. Samen met jou kijkt zij naar signalen van jouw kind en leer je die begrijpen.
  • Aandacht voor warmte en omhulling.
  • Voet inwrijving met een ontspannende olie.
  • Gebruik van kamille. Het kruid kamille zorgt voor ontspanning, reinigt en harmoniseert de lucht waterverhouding.
  • Dit kruid wordt door de kraamverzorgende ingezet bij kamillespoeling na toiletgang, kamille-ijs kompressen bij aambeien en brandende hechtingen, en bij darmkrampjes. De kraamverzorgende Natuurlijke kraamzorg kan je leren een kamille olie buikkompres te maken voor jouw baby.

 
Rust voor jouw baby
Bij onrust van jouw baby en om het slapen te bevorderen kan de kraamverzorgende je leren jouw baby in te wikkelen. De kraamverzorgende geeft veel aandacht aan warmte en omhulling. Zij kan je het veilig gebruik van mutsjes, wikkeldoeken, wollen kleding, kruikjes en katoenen luiers leren. Ook de verzorging van deze kwetsbare materialen kun je onze kraamverzorgende Natuurlijke kraamzorg toevertrouwen, zoals ook het gebruik van katoenen luiers.
 


 
Borstvoeding en Natuurlijke kraamzorg
Een belangrijk onderdeel van kraamzorg is het begeleiden van de borstvoeding. Borstvoeding is een kunst die geleerd moet worden. Een leerproces dat gemiddeld één tot drie weken duurt. Een intiem proces wat vraagt om, vertrouwen, toewijding, vakkennis en samen oefenen. De kraamverzorgende Natuurlijke kraamzorg vindt dit leidende elementen in haar werk. Indien het voor jou niet mogelijk is borstvoeding te geven, begeleidt de kraamverzorgende je natuurlijk bij het voeden met kunstvoeding. Bij problemen met de borstvoeding kunnen natuurlijke middelen worden gebruikt om jou te ondersteunen zoals:

  • het kwarkkompres of warmtekompres bij vastzittende melk, zodat een borstontsteking voorkomen kan worden
  • een speciale inwrijving van de borsten met olie om de melkvorming te ondersteunen;
  • warmtezorg.

 
Meer informatie
Ben je geïnteresseerd in Natuurlijke kraamzorg? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Stuur een email naar info@kraamcentrumecht.nl of bel 0475-851318 en vraag naar Kirsten.

zie natuurlijkekraamzorg.eu voor meer informatie

Vraag vrijblijvend meer informatie aan

Wij zullen zo snel mogelijk een reactie geven.

De persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact. Lees de privacyverklaring voor meer informatie.
https://www.babytaal.nl/
https://www.geboortezorgacademie.nl/
https://www.hkz.nl/iso-9001-makkelijker-dan-hkz/
https://bogeboortezorg.nl/
https://www.s-bb.nl/
https://www.natuurlijkekraamzorg.eu/